U kunt op afspraak onze showroom in Meerhoven bezoeken.

van poppel montagevan poppel montage alulux dealer somfy expert

van poppel montagevan poppel montage alulux dealer somfy expert

ALTERA LAMELLENDAK
CUBOLA
RITSSCREENS
SOLAR RITSSCREENS
STANDAARD SCREENS
ZONNESCHERMEN

van poppel montage
logo solaise ritsscreens solarzip
 
 
 

Nieuw bij Van Poppel Montage: Solar Ritsscreens

Ritsscreens op zonne-energie

solar rolluik wit

Verticale screens zijn de laatste 20 jaar sterk opgekomen als zonwering voor het woonhuis. Met de komst van het ritsscreen (windvast systeem) een 15-tal jaar geleden, is het zonwerende screen een vaste waarde geworden om het energieverbruik en het binnenklimaat te beheersen. Ritsscreens zijn tevens esthetisch en passen op elke gevel. De zonwerende glasvezeldoeken blokkeren de schadelijke zonnestralen en houden warmte en licht optimaal tegen zodat jouw woning een comfortabele binnentemperatuur heeft.

Ritsscreens worden hoofdzakelijk gebruikt om de warmte (ca 85% à 90%) tegen te houden (heat control) en de lichtinval te beperken (glare control). Ook het interieur wordt beschermd tegen de schadelijke UV-stralen (UV protection). Afhankelijk van het type doek, zullen de zonnestralen meer worden gereflecteerd, geabsorbeerd of gefilterd. Screendoeken hebben een zeer goede doorkijk van binnen naar buiten en belemmeren het zicht optimaal van buiten naar binnen (overdag). Tevens worden ritsscreens gebruikt voor een strakke aankleding van de gevel. Met Solarzip hebt u een gegarandeerd strak doek, waardoor de gevel steeds perfect in balans is.

 

Solar Ritsscreens voordelen

Geen zichtbare schroeven, breekwerk of bekabeling

Snelle montage met 4 schroeven

Compacte kast met elegante zonnecel

logo van altera lamellendaken

Geïntegreerde accu, beschermd in motorhuis

Windvast systeem (Ciara-proof)

206 RAL kastkleuren / meer dan 70 doekkleuren

 

Improved Screen Technology

Improved zip

De Improved Zip is een unieke en gepatenteerde ritsband (Zip) waarmee het doek beter in de geleiders blijft. Hierdoor is Solarzip windvast en heeft veel minder last van oneffenheden. Het toepassen van Improved Zip heeft als direct gevolg dat ontsierende bobbels die zich links en rechts naast de zijgeleiders – meestal over de volledige hoogte – op het doek vormen, tot het verleden behoren.

Visitex

Visitex is een innovatieve bevestigingsmethode van het doek aan de onderlat. Hierdoor kan het doek gemonteerd worden zonder zichtbare lasnaad. Een visueel detail dat bijdraagt aan een strakke en eigentijdse esthetiek.

Zipfix

Het nieuw ontwikkelde Zipfix doekbuisbevestigingssysteem zorgt er voor dat er geen zichtbare horizontale afdruklijnen meer te zien zijn op het doek.

Doeken met Improved Screen afwerking ogen buitengewoon strak, waardoor ze zich net zo goed laten combineren met een minimalistische, moderne architectuur als met meer traditionele bouwstijlen.

 

Solar Ritsscreens overzicht

Zonnepaneel

Zorgt voor het opladen van de geïntegreerde accu. Direct zonlicht is niet noodzakelijk, enkel voldoende daglicht. Kan ook met aparte zonnecel worden geleverd voor ramen in de schaduw of onder een balkon/dakoversteek.

Motor

Geruisloze 12V solarmotor (merk Bubendorff, de absolute Nr 1 op vlak van solar) met 2 variabele snelheden. Getest op 21.000 cycli (ca 20 jaar indien dagelijks 3 x op en neer).

Bediening

Draadloze handzender en optionele handzender of 4-kanaalszender (met tijdklok) voor groepsbediening. 100% autonoom, 100% draadloos. Met 2 snelheden en tussenpositie.

Beveiliging

Windvaste screen dankzij gepatenteerd zipsysteem. Solarzip werkt ALTIJD. Ook wanneer de stroom uitvalt in geval van stroomstoring of brand.

Garantie

5 jaar fabrieksgarantie op alle onderdelen. Ook op motor, accu, zonnecel en ziptechnology.

Levensduur

Getest op 21.000 cycli en gecertificeerd (CE + NF).

Kleuren doeken

Solarzip gebruikt enkel de unieke glasvezeldoeken van de beste Europese weverijen voor een optimale warmte- en lichtwering. Meer dan 70 verschillende doekkleuren met verschillende doorkijk (1% - 5% - 10%).

Kleuren: kast, geleiders en onderlat

Standaard 206 RAL kleuren in 70% glansgraad (RAL classic collection K7) inclusief 14 fijnstructuurkleuren, zonder meerprijs.

 Technische eigenschappen

  • Maximale breedte: 4000mm / maximale hoogte: 2800mm.
  • Motor: radiogestuurde solarmotor Bubendorff 12V, incl. 1 handzender.
  • Bedieningsopties: groepsbediening, 4-kanaalszender met geïntegreerde tijdklok.
  • 206 RAL kleuren (waarvan 14 fijnstructuurkleuren) beschikbaar zonder meerprijs.
  • Solarzip is uitgerust met Improved Screen Technology.
  • Kastvorm: vierkant - 103mm x 103mm.
  • De opbouw-zonnecel bevindt zich steeds rechts, van binnenuit bekeken, of met aparte zonnecel voor ramen in de schaduw of onder een balkon.
  • Geleiders: 40mm x 29mm.
  • Garantie: 5 jaar op alle onderdelen. Ook op de accu, zonnecel en motor.
  • Ook beschikbaar op 230V: Hybrid (ingebouwde accu zorgt voor ca 10 bewegingen bij stroomstoring), incl. 1 handzender.

Links

Folder Solar Ritsscreens